dinsdag 21 juni 2011

Roeitraining voor krachttrainers, de optimale bodybuilder

Roeitrainers zijn voor krachtsporters een perfecte aanvulling op de dagelijkse krachttraining. Deze vorm van cardio spreekt vrijwel alle spieren van het lichaam aan en belast de gewrichten minimaal. De roeitrainer wordt  niet voor niets de ‘totale bodybuilder’ genoemd, puur door het feit dat deze manier van cardio echt helpt qua krachttraining. Ooit de Olympische roeiers van het Nederlandse team gezien? Een aantal voordelen van roeitraining:


  • Het trainen met een roeier is geschikt voor gevorderde en beginnende sporters. De roeitrainer past zich als het ware aan de gebruiker aan. Ga je tijdens de roeitraining enorm hard roeien dan wordt het vanzelf zwaarder. Slechts zachtjes trekken aan de ‘roeispanen’ en de training is ook licht.
  • Roeien geeft geen druk op de gewrichten. Sterker nog, een bekende kwaal; rugpijn kan verlicht worden door bijvoorbeeld een half uurtje per dag roeitraining te doen.
  • Door roeien verbeterd de cardiovasculaire conditie. Een aantal uur roeitraining per week leidt tot een aanzienlijke verbetering van de werking van longen, hart en bloedvaten.
  • Het belangrijkste van de roeitraining, en voornamelijk voor krachtsporters is dat tijdens de krachttraining alle grote spieren worden aangesproken.  De armen, biceps, borst, benen, triceps.. in principe hebben alle spieren baat bij een goede roeitraining.

Als je als krachtsporter op zoek bent naar een leuke en inspannende manier van cardio dan is het gebruik van een roeitrainer de beste oplossing. De bovenstaande voordelen verbeteren de algemene gezondheidsaspecten maar helpen jou als krachttrainer ook meer spieren te kweken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten